8.4.2016

SOKERITTOMAT BOUNTY-PATUKAT

Epävegaanisista suklaapatukoista mulla on ollut ikävä bountya, koska tykkään paljon kookoksesta. Piti siis ryhtyä toimeen ja tehdä viikonlopuksi samantapaisia patukoita itse! Patukat syntyivät tosi yksinkertaisista aineksista ja vieläpä ilman sokeria, joten ne ovat myös terveellisempiä kuin oikeat suklaapatukat. Maku on kuitenkin ihana ja nämä ovat sisältä hyvin meheviä. Kaiken lisäksi näitä oli hauska tehdä!


Bounty-patukat 
(noin 8 pientä patukkaa)

1 dl kookoskermaa (kookosmaitotölkistä)
1,5 dl kookoshiutaleita
Steviaa
100g tummaa suklaata (väh. 80%)

Kookosmaitopurkin pinnalle muodostuu viileässä paksumpaa massaa eli kookoskermaa. Älä sekoita tölkkiä, vaan lusikoi pinnalta jämäkämpi kermaosuus kulhoon. Sekoita kookoshiutaleet ja stevia (tai jokin muu makeuttaja) kerman joukkoon ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Sulata suklaa ja muotoile jähmettynyt massa pieniksi patukoiksi. Dippaile kookospatukat suklaaseen ja nosta esimerkiksi uuniritilän päälle jähmettymään. Kun suklaa on lähes kovettunut, voi patukat siirtää varovasti lautaselle ja antaa niiden kovettua loppuun jääkaapissa. Säilytä patukat viileässä.


Tää viikonloppu herkutellaankin siis terveellisesti :) Mukavaa viikonloppua kaikille!

M

13 kommenttia:

  1. NAM! :D Näin kookosfriikkinä on varmaan pakko päästä testaamaan tätä!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kyl hyviä! <3 Mäkin oon ihan kookosfriikki! :D

      Poista
  2. Vautsi, kuullostaa tosi yksinkertasille ja herkullisille. Hyvää viikonloppua Minna! :)

    VastaaPoista
  3. Hei näitä pitääkin kokeilla! nam <3

    VastaaPoista
  4. Oiiiii! Näitä on pakko tehdä edes miehelle, hän tykkää Bountyistä enemmän kuin minä, haha! Pakko muuten kysyä, että puskeeko se kookoskerman hieman kemiallinen maku sieltä läpi? Tein kermavaahtoa tuosta massasta ja se maistui tosi vahvalta ja oudolta, jotenkin oudon kemialliselta ja esanssiselta... Äh en osaa selittää, se oli vaan jotenkin vääristynyt se maku! :( Tässä reseptissä kookoshiutaleet ja stevia peittävät sen maun? :) Ja onko se sisus muuten sellainen Boyntymaisen tahmea vai enemmänkin kiinteä? Pahoittelen kysymysryöppyä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä tiedän mitä tarkotat! Mäkään en oikein tykkää siitä kookoskerman jännästä sivumausta, mutta näissä se ei maistunu kyllä yhtään :) Eli hyvin peittää kookoshiutaleet ja makeutus sen :) Sisus on näissä sellanen ihanan pehmeä, mutta sitä voi toki itse säädellä kookoshiutaleiden määrällä. Sellaista tahmeampaa koostumusta sais ehkä käyttämällä agavea tai jotain muuta siirappia, jos sokerittomuus ei oo ihan ehdoton kriteeri :D

      Poista
    2. Jeah, kiitos! :) Pitää siis kikkailla ja kokeilla, mies oli ainakin ihan innoissaan näistä :D

      Poista
    3. Noniin eikun kokeilemaan! Onneks tekovaiheessakin voi maistella ja lisätä vaikka makeutta vielä sen mukaan :))

      Poista
  5. Kokeile ihmeessä, nää on kyllä ihana terveellisempi herkku :)♥

    VastaaPoista
  6. Apua näitä on aivan pakko kokeilla! Näyttää ihan mielettömän hyvältä :D

    VastaaPoista